Revistă - Forum a Românilor Americani


 Pentru articole din numerele trecute click pe poză sau pe
ARHIVA

__________________________________________________________
Tipu’ bun din iad, de Emanuel Pavel
Filmul Hellboy2: The Golden Army lansat în ultimul weekend, vrea să mai destindă puţin tensiunea existentă în jurul ideilor de pedeapsă veşnică, iad, moarte, satan…Băiatul bun din iad apare din nou pe pământ şi se luptă cu monştrii care vor să anihileze şi să supună omenirea. Este un luptător total care satisface pofta de justiţie existentă în noi.Vedem acelaşi clişeu al salvatorului supranatural venit dintr-o realitate spirituală. Sub forma unei pelicule ieftine, de vacanţă, în care au contat mai mult efectele speciale realizate de computer decât scenariul sau interpretarea actorilor, tinerii şi amatorii de flick action vor putea consuma la discreţie o noua poveste care pregăteşte audienta pentru ce e mai rău: dezlanţuirea forţelor Iadului pe Pamânt.

Emanuel Pavel

350,000 de americani nu au primit creditul pentru copii
de Marcel Urs, mai 16, 2008
Este 16 mai. Majoritatea persoanelor care
au folosit direct deposit (transfer bancar electronic) pentru plătirea taxelor au primit banii promişi de guvern, 600 de dolari de persoană şi 300 de dolari pentru copil. Însă nu puţini americani, (aproximativ 350,000) care au copii, au fost surprinşi să vadă că cei 300 de dolari pentru un copil, lipsesc din suma transferată în cont. Aceasta pentru că IRS (Internal Revenue Service) a făcut o greşeală (mai precis greşeala s-a strecurat în programul comercial de preparare a taxelor) iar banii nu au ajuns la persoanele care au copii. Terry Lemons, reprezentant al IRS a declarat joi, că s-a strecurat o greşeală în planul de distribuire al banilor, iar persoanele care nu au primit banii pentru copii, vor primi o scrisoare separată prin care vor fi înştiinţaţi de aceasta, iar banii îi vor primi luna iulie.

Tragedie în Portland: un tânăr s-a stins din viaţă la 
doar 29 de ani de Marcel Urs, May 08 (last updated, mai 14, 4:00 pm)

  Gale
 

Imagini de la slujba de înmormântare a celui ce a fost Daniel Gale, Biserica East Hill Four Square

    Joi dimineaţa 8 mai, pe la orele 5 am, la Portland, a trecut din viaţă tânărul Daniel Gale. A avut 29 de ani (încă nu împlinise 30) şi a lăsat în urmă soţia cu o fetiţă de doar 6 luni, o familie îndurerată şi mulţi prieteni şi cunoscuţi.
medici în următoarele zile, dar deocamdată se pare că moartea a apărut în urma unui stop cardiac.
În ultima vreme, Daniel a fost implicat foarte mult în lucrarea Domnului. Doar Duminică seara, 4 mai, la serviciul de la biserică, a adus o cauză de mulţumire Domnului pentru că l-a ajutat, împreună cu un grup de tineri, să se întoarcă cu bine din misiunea de la Arizona.
    Vestea morţii a luat prin surprindere întreaga biserică şi comunitate română, care este alături de familia rămasă în urmă şi se roagă ca Dumezeu să îi întărească.
    Serviciile de priveghi au avut loc la capela de la cimitirul Lincoln Memorial, luni şi marţi seara de la orele 7:00 pm iar serviciul de  înmormântare a avut loc miercuri 14 mai, ora 10 am la Biserica East Hill Foursquare din Gresham.
    Puteţi urmări ultima predică, în limba engleză, a tânărului Daniel la Arizona, din 28 aprilie, Partea I AICI şi Partea a II AICI iar AICI este Mărturia zdrobitoare a lui Daniel (lb. română)
    Mesajul ultimei predici, a fost puternic, adresat în spericial pentru tineri. Printre remarcile sale au fost: "M-am săturat să aud că mor tineri în America (I'm sick and tired to hear youth dying in America)"; vorbind despre Iosif, "Vreau să mă duc să îl întâlnesc odată acolo (I want to go meet him one day over there)".
    Dacă doriţi să vă împărtăşiţi memoriile despre Daniel, o puteţi face pe un blog special pentru el AICI. 
    Servicile de priveghi în reluare, Partea I AICI vizibile doar cu Internet Explorer

Ajutorul pentru cetăţenii americani 
 
de Marcel Urs, Mai 06 2008

    Cecurile pentru cetăţenii americani, parte din pachetul de stimulare al economiei, iniţiat şi aporbat de guvernul american în ianuarie,  au început să fie distribuite începând cu luni 28 aprilie, mai devreme de cum se preconiza înainte.
    Potrivit declaraţiilor preşedintelui Bush "banii pentru milioanele de americani afectaţi de preţurile mari ale alimentelor, carburanţilor şi alte produse, cât şi cei afectaţi de criza ipotecară, vor începe să fie distribuiţi începând cu luni, 28 aprilie".     Însă potrivit IRS, tranzacţiile bancare pentru cetăţenii care au folosit direct deposit (transfer bancar electronic) pentru plătirea taxelor, vor începe să primească banii în cont, cel mai probabil începând cu vineri,  2 mai, iar pentru cei care au folosit plătirea taxelor prin cec sau alte metode,  cecurile vor începe să fie trimse numai începând cu vineri, 9 mai, o săptămână mai repede decât se preconiza înainte.
    Se estimează că în jur de 130 de milioane de persoane vor primi acest ajutor financiar, până la 600 de dolari de persoană sau până la 1200 de dolari pentru un cuplu (suma depinde de venitul fiecarei persoane sau familii) şi câte 300 de dolari pentru fiecare copil. Suma de 600 sau 1200 va fi variabilă în funcţie de venitul persoanei, respectiv a cuplului.  Costul total al acestui ajutor este de 168 de miliarde de dolari.

Planificarea primirii banilor:
Depinde de câţiva factori:
- dacă aţi trimis taxele până la data de 15 aprilie
- dacă aţi trimis taxele prin Direct Dopozit sau prin cec
Primirea banilor se vor face după ultimele două cifre ale numărului de Social Security astfel:

DIRECT DEPOSIT
00 până la 20:  2 mai
21 până la 75:  9 mai
76 până la 99: 16 mai

CEC:
00 până la 09: 16 mai
10 până la 18: 23 mai
19 până la 25: 30 mai
26 până la 38:   6 iune
39 până la 51: 13 iune
52 până la 63: 20 iune
64 până la 75: 27 iune
76 până la 87:   4 iulie
88 până la 99: 11 iulie 
 
    Potrivit IRS, persoanele care nu au completat formularele de impozit pe venit
până la data de 15 aprilie şi au aplicat pentru extensie, vor trebui să le trimită până la data de 15 octombrie pentru a se califica pentru primirea acestor bani de la guvern. 

Mii de autovehicole noi la fier vechi, de Marcel Urs (03/21/08)
    Un centru de colectare a fierului vechi din Portland, Oregon, are "onoarea" de a distruge şi transforma aproape 5 mii de autovehicole noi, marca Mazda, în pachete de fier vechi cu destinaţia: topitorie.  Autovehicolele noi trebuiau să ajungă aici în America din import. Erau la bordul unui vas sub numele Cougar Ace, care era aproape să se scufunde în luna iulie 2006 în apropiere de Alaska. Vasul nu s-a scufundat ci s-a înclinat doar la 60 de grade. A fost tractat într-un port din apropiere, însă autovehicolele, din cauza înclinaţiei, au suferit mici pagube, care nu au fost majore. Au stat o lună de zile expuse la aerul sărat al oceanului. După evaluarea pagubelor şi după negocierile cu compania de asigurări a vasului, compania Mazda a decis că nu pot să îşi permită ca numele lor să fie afectat de acest incident şi să vândă autovehicolele "defecte" şi s-au hotărât să le trimită pe toate la topitorie. Centru de colectare a fierului vechi, Schnitzer Steel din partea de nord est a oraşului Portlandului dispune de utilaje de prelucrare a fierului vechi care poate să "distrugă" 200 de autovehicole pe oră. Se aşteapă ca cele 4,703 autovehiclole să fie transformate în 2900 de tone de metal care va fi transportat la o topitorie din oraşul McMinville care îl va transforma în stâlpi pentru garduri, sârmă şi alte produse fieroase.

AICI PUTEŢI URMĂRI CONCERTUL DE CRĂCIUN DE LA BISERICA AGAPE DIN PORTLAND OREGON, 2008 organizat de 
THE MESSENGERS